Ovnbagt hokkaido-græskar med persillepesto

Nemt og dejligt tilbehør, der også kan bruges som en selvstændig ret.

Ingredienser

  • 1 hokkaido-græskar
  • skallen af 1 citron
  • lidt olivenolie
  • salt & peber

Persillepesto:

  • 1 bdt. frisk (bredbladet) persille
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1½-2 dl olivenolie
  • saften af ½ citron
  • salt

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Vask hokkaido-græskaret og skær det midt over. Fjern kernerne med en ske og skær halvdelene over en gang mere.

Skær nu græskar-stykkerne ud i mindre (tre)kantede stykker. Ikke i både - prøv at få stykkerne så flade som muligt. Læg stykker i et ovnfast fad og kværn lidt salt og peber over. Dryp med olivenolie og drys lidt reven citronskal på hvert stykke.

Sæt fadet i ovnen til stykkerne er møre - ca. 20 min. afhængigt af græskarrets tykkelse. Imens forberedes pestoen:

Hvidløg pilles og hakkes fint eller presses. Persillen skylles, tørres og hakkes. Kom persille, hvidløg, lidt salt og saften af en halv citron i et blenderglas. Hæld olivenolie over, til det dækker. Blend sammen til en pesto, der evt. smages til med lidt mere salt. Lad pestoen stå og trække, til græskar-stykkerne er møre.

Stik i en græskar-stykke med en urtekniv - går den lige igennem, er de klar. Tag fadet ud af ovnen og dryp gavmildt med pesto i midten af græskar-stykkerne. Hæld resten af pestoen i en lille skål og servér til græskarstykkerne.

Tips:

  • Brug økologiske hokkaido, da man spiser skallen med.
  • Du kan naturligvis bruge andre krydderurter til pestoen. Citron-timian er godt, og det er basilikum også.
  • Kogt quinoa vendt med ærter er godt tilbehør og/eller dampede grønsager, f.eks. grønne bønner eller broccoli. Salat med æbler klæder også.
  • Rester kan spises kolde som de er, eller skæres i mindre stykker og blandes med f.eks. dampede grønne bønner eller puttes i en salat - f.eks. kulørt bønnesalat. Du kan også mose græskarret sammen med pestoen og evt. lidt mere citron til en postej, der smager godt på mørkt brød, f.eks. hasselnøddebrød.

Kommentarer

Super lækker opskrift.
Folk bruger alt for lidt græskar - synes jeg!
Kh
Kirsten

Tilføj kommentar