12 Feb 2022

Cremet broccolisuppe med kikærter

Skrevet af Karen

En meget simpel og hurtig suppe med god smag og fylde.

Ingredienser

  • 2 løg
  • 1-5 fed hvidløg
  • 1 kg broccoli (ca. 2 hoveder)
  • 4 dl kogte kikærter
  • ca. 9 dl grønsagsbouillon/kikærtekogevand*

Fremgangsmåde

Pil og hak løg og hvidløg. Rens broccolien og skær den i mindre buketter. Stokken kan også skrælles og skæres i tern.

Steg løg og hvidløg bløde og blanke i lidt olie eller vand i din suppegryde. Tilsæt broccoli og kikærter og hæld bouillon/kogevand på, så det lige akkurat dækker. Bring i kog og lad dampe for svag varme, til broccolien er mør - ca. 5-6 minutter, afhængigt af hvor store buketterne er.

Blend suppen jævn og cremet med en stavblender og smag til. Server med brød til.

Tip:

Koger du selv dine kikærter, kan du gemme og bruge kogevandet som bouillon. Jeg koger ofte en hel pose ad gangen og fryser ned i mindre portioner - og altså også kogevandet, som også er godt til glutenfri bagning og meget andet godt.

Tilføj kommentar