Cremet broccolisuppe med kikærter
Skrevet af KarenEn meget simpel og hurtig suppe med god smag og fylde.
Ingredienser
- 2 løg
- 1-5 fed hvidløg
- 1 kg broccoli (ca. 2 hoveder)
- 4 dl kogte kikærter
- ca. 9 dl grønsagsbouillon/kikærtekogevand*
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg. Rens broccolien og skær den i mindre buketter. Stokken kan også skrælles og skæres i tern.
Steg løg og hvidløg bløde og blanke i lidt olie eller vand i din suppegryde. Tilsæt broccoli og kikærter og hæld bouillon/kogevand på, så det lige akkurat dækker. Bring i kog og lad dampe for svag varme, til broccolien er mør - ca. 5-6 minutter, afhængigt af hvor store buketterne er.
Blend suppen jævn og cremet med en stavblender og smag til. Server med brød til.
Tip:
Koger du selv dine kikærter, kan du gemme og bruge kogevandet som bouillon. Jeg koger ofte en hel pose ad gangen og fryser ned i mindre portioner - og altså også kogevandet, som også er godt til glutenfri bagning og meget andet godt.
Tilføj kommentar