5 Maj 2007

Eksotisk ris-ret

Skrevet af Karen

agurk
Denne ret har mange år på bagen og hedder ganske enkelt "eksotisk ris-ret". Hvor eksotisk den er i dag, kan man nok diskutere, men nem og velsmagende er den.

Ingredienser:

  • 2½ dl brune (basmati)ris
  • 1 spsk olie
  • 4 dl grønsagbouillon
  • 1 tsk gurkemeje
  • 250 g champignoner
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 agurk
  • 1 rød eller gul peberfrugt
  • ½ tsk stødt esdragon eller ½ spsk friskhakket
  • 3-5 spsk mangochutney
  • 2½ dl grønsagsbouillon
  • 1 tsk kartoffelmel udrørt i 1 spsk koldt vand
  • 1 spsk fint strimlet citronskal
  • 1 håndfuld smuttede, ristede mandler

Fremgangsmåde:

Svits risene et øjeblik i olien i en passende gryde og spæd derefter med bouillonen og tilsæt gurkemejen. Læg låg på og kog risene ca. 30 minutter, eller til de er møre.

Imens skoldes og smuttes mandlerne.

Champignonerne og peberfrugten renses, og agurken flækkes og udkernes.

Er champignonerne store, deles de et par gange; agurken skæres i skiver og peberfrugten skæres i små terninger.

Varm en dyb pande op og rist mandlerne, til de er svagt lysebrune. Sæt dem til side i en skål.

Hæld ca. 1 spsk olie på panden og svits champignonerne sammen med peberfrugten og agurkeskiverne. Drys esdragon og knust hvidløg over og kom chutney og bouillon ved.

Lad det hele snurre nogle minutter, jævn saucen med kartoffelmel - og lad den ikke koge mere. Bland saucen med de varme ris, smag til med salt og peber og drys med citronskal og de ristede mandler. Sæt glasset med mangochutney på bordet til dem, der vil have mere.

Tips:

  • Squash kan erstatte agurken, og pinjekerner kan erstatte mandlerne.
  • Sørg for at købe en god mango-chutney. Lidt mango-chutney kan redde mange ellers mislykkede eller kedelige retter og bør efter min mening altid forefindes i køkkenskabet ... men den skal være god! Og pas på, hvis det skal være glutenfrit, for mange mærker er jævnet og/eller sødet med ingredienser, der kan indeholde gluten.

Tilføj kommentar