2 Dec 2007

Fut-salat

Skrevet af Karen

En virkelig dejlig salat med fylde, knas og masser af fut i. Et hit i madpakken, på buffeten og til afensmaden.

Ingredienser

  • 100 g vilde ris
  • 100 g røde ris
  • 150 g friske sukkerærter
  • 1 ark nori-tang
  • 100 g kogte kikærter
  • 1 salathoved, gerne lollo rosso

Dressing:

  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk lime- eller citronsaft
  • 1½ spsk tamari

Drys:

  • 2 spsk ristede solsikkekerner
  • 2 spsk ristede sesamfrø

Fremgangsmåde

Kog de to slags ris i letslatet vand, enten hver for sig eller sammen, idet du starter med de vilde ris, der skal have ca. 50 min. og efter 20 minutter tilføjer de røde ris. Hæld de kogte ris i sigte til afdrypning og afkøling.

Læg sukkerærterne i en skål og hæld kogende vand over. Lad trække ca. 3-5 min. Hæld ærterne i en sigte og skyl med koldt vand. Afdryppes og skæres evt. over på skrå.

Salaten skylles, slynges tør i en salatslynge og plukkes i mundrette bidder.

Ryst dressingen sammen i et glas med låg. Rist noritangen over en flamme eller på en brødrister, til den skifter farve til lysegrøn. Skær eller klip den i ca. 3 cm brede strimler, der igen skæres i ½ cm tynde strimler på tværs.

Vend ris, kikærter og sukkerærter med dressingen. Anret på salaten på et stort fad eller i portionsanretninger og drys ristede kerner, frø og tangstrimler over.

Tips:

  • Salaten kan forberedes nogle timer i forvejen, men vent med at anrette på salat til serveringen.
  • 1 rød peberfrugt i tynde strimler kan tilsættes.
  • Sesamolie kan erstatte olivenolie.
  • Fald ikke for fristen til at bruge frosne sukkerærter ... de skal være sprøde.
  • Sukkerærter kan erstattes med sprøde slikærter, friske, bælgede grønærter eller hestebønner - eller friske, grønne asparges.
Futsalat med asparges

Tilføj kommentar