8 Maj 2007

Grønkål med tomat og hvidløg

Skrevet af Karen
Lækker grønkål med tomat og hvidløg

En anderledes, frisk og meget lækker opskrift på grønkål, som også børnene kan lide - især hvis den serveres med spaghetti!

Ingredienser:

  • 1 kg frisk grønkål (eller 450 g frossen)
  • 2 spsk olie
  • 1-2 mellemstore løg
  • 1-5 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater eller 5 friske tomater, flåede og hakkede
  • Saft og skal af ½ citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Befri grønkålen for grove ribber og skyl den grundigt. Kom bladene i rigeligt vand og kog dem 10 min. Lad dem dryppe i et dørslag, til de er kølet lidt af. Knug det sidste vand af og hak dem med en skarp kniv. Frossen grønkål skal blot tø igennem.

Pil og hak løg og hvidløg fint og svits det kort i olien. Tilsæt den hakkede grønkål og tomat og vend godt. Tilsæt salt og peber, læg låg på gryden og lad det dampe for svag varme i ca. 20 min. Smag til med citronsaft og -skal samt salt og peber og servér straks.

Tips:

  • Servér grønkålen til brune basmatiris eller (glutenfri) spaghetti.
  • Grønkålen smager også godt kold - f.eks. på friskbagt hasselnøddebrød.
Lækker grønkål med tomat og hvidløg

Kommentarer

Hvornår tilfører vi hvidløg? Er de hakkede, pressede eller......

Mvh

Jack
PS. Jeg prøver med at hakke dem med en kniv og kommer det samme med olien først og dernæst løg :-)

Hej Jack,
Jeg regnede både løg og hvidløg ind under 'pil og hak løgene fint og svits dem kort i olien', men kan godt se, at det måske var lidt indforstået, så nu har jeg rettet det. Så du har med andre ord gjort det helt rigtigt :-)
Tak for din kommentar.

Tilføj kommentar