10 Feb 2008

Løgtærte med salvie

Skrevet af Karen

En lækker tærte, der sjældent overlever ret længe på en buffet. Den særlige smag kommer fra friske salvieblade.

Ingredienser

Tærtebund:

  • ½ dl tahin
  • 1 dl kikærtemel
  • 1 dl fuldkornsrismel
  • 1 dl boghvedemel
  • 1 dl majsstivelse
  • ½ tsk salt
  • 1-1½ dl koldt vand
  • evt. lidt sesamfrø til drys

Fyld:

  • 1 portion squashmasse
  • 1 kg løg
  • 2-5 fed hvidløg
  • 1-2 håndfulde friske salvieblade

Fremgangsmåde

Start med fyldet: Lav squashmassen, så den kan stå og trække.

Pil løgene, halvér dem og skær dem i tynde ringe. Hvidløg pilles og hakkes fint. Salviebladene skylles, duppes tørre og snittes i tynde strimler med en skarp kniv.

Steg løgringe og hvidløg gennemsigtige over middelvarme i lidt olie. Tilsæt salviestrimlerne og smag til med salt og peber. Lad blandingen køle af.

Tærtebund: Tænd for ovnen på 200 grader. Bland salt og de fire slags mel. Smuldr tahinen i melet. Saml dejen med vandet lidt efter lidt. Dejen skal være sammenhængende og blød, men ikke klistret. Smuldrer den, skal der mere vand i.

Smør en stor tærteform (ca. 28 cm i diameter) med en anelse olie og drys bunden med lidt sesamfrø. Tryk dejen ud i formen, og prik bunden med en gaffel. Sæt tærtebunden i ovnen ca. 10 minutter.

Rør imens squashmassen færdig, smag til og vend løgene i massen. Tag tærtebunden ud af ovnen og fordel løg/squashmassen i. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den færdig, ca. 15 min. eller til overfladen er lysebrun.

Servér lun eller kold, ikke varm, med en frisk grøn salat.

Tips:

  • Smager dejligt både lun og kold. Også god i madpakken - her kan det være smart at lave mini-tærter. Brug f.eks. små tærteforme eller muffinsforme. Jeg har en stak slip-let dukke-tærteforme fra Søstrene Greene, der fungerer glimrende til det formål.
  • Kan du ikke skaffe frisk salvie, kan du sagtens bruge tørret, 1-2 spsk. Smag dig frem!
  • Salvie kan erstattes med andre krydderurter, fx frisk basilikum, timian osv.

Tilføj kommentar