7 Feb 2009

Æg øger muligvis risiko for diabetes

Skrevet af Karen

I det seneste nyhedsbrev fra Nomedica kunne jeg forleden læse, at amerikanske forskere i et stort og langvarigt studie af 56.998 voksne amerikanere opdagede, at de der spiste et æg dagligt havde 58 – 77 % øget risiko for at få diabetes, sammenlignet med de, der ikke spiste æg.

Som insulinresistent har jeg derfor fået endnu et godt argument for at vinke helt farvel til æggene. I nat(!) fik jeg så tilmed pludselig fik en idé til en løgtærte uden æg, der måske kunne fungere. Om den også rækker til en Tortilla española, må tid og eksperimenter vise. Familie og venner er hermed advaret!

I nyhedsbrevet kunne man også læse, at børn, der regelmæssigt spiser forarbejdet/konserveret kød og fisk (tørret, røget eller saltet), ser ud til at have øget risiko for at få leukæmi. Og omvendt at grønsager og sojaprodukter beskytter mod samme sygdom. Det er godt at være vegetar ...

Nomedica - Ugeskrift for lægfolk - er et gratis nyhedsbrev, der udkommer hver uge med nyheder om sund kost, livsstil mv. Du kan se eksempler og tilmelde dig her: http://www.nomedica.dk/nyhedsbreve.htm

Tilføj kommentar