7 Okt 2011

Vegansk, økologisk catering

Skrevet af Karen

I sommers fik jeg en mail fra Else-Marie, der søgte hjælp til at finde nogen, der kunne levere en buffet til hendes datters navnedag. En buffet, der skulle afspejle familiens måde at spise på til hverdag, dvs. med spændende vegansk mad og en eller to fiskeretter. Alt skulle endvidere være økologisk.

Desværre kunne jeg ikke være til megen hjælp, så Else-Marie måtte lede videre på egen hånd. Forleden fik jeg så endnu en mail fra Else-Marie med billeder af den lækre buffet, de havde fået leveret til navnedagen. Det var lykkedes hende at finde et cateringfirma, der til fulde kunne leve op til kravene. Da der sikkert er andre derude, der kunne have glæde af dette, har jeg heldigvis har fået lov at bringe Else-Maries tilbagemelding her:

Kære Karen,

Jeg lovede dig en tilbagemelding om, hvorledes det hele spændte af rent madmæssigt på vores datters navnedag. Den har nu fundet sted og gik i alle henseender fantastisk godt!

Vi endte med at vælge Pia Prehn Catering: http://www.piaprehn.dk/, som er en af landets få 100 % certificerede økologiske caterings. Vi fik derfor en 100 % økologisk menu, der bestod af dels laks og kammuslinger, dels rent veganske retter.

Her er menuen:

Laks i bananblade m. ingefær, lime & chili (lun)
Røget kammuslinger på porrevinaigre & saltet rugchips
+ ekstra chips
Små ovnbagte kartofler m. ruccola, artiskok, oliven & rødløg i sennepsdressing
Spelt & nøddepate m. gulerodstzachiki
Tomat & ferskensalat m. sød chili & græskarkerne
Vietnamesisk rå forårsrulle & tamari
Auberginerulle m. grov oliventapenade & persilleolie
Små spinattærter m. walnød & løg (-mælkeprodukter)
Grøn salat m. citron & oliedressing
Marineret sommergrønt & solsikkekerner
Hjemmebagt brød (foccacia af spelt & hvede, samt grovbaguette)

Pris: 295 kr. pr. kuvert.

Pia kom først med et forslag, hvorefter jeg havde et par forslag til ændringer, og til sidst endte vi på denne menu. I det hele taget fungerede samarbejdet med Pia meget fint, og hun leverede endog selv maden og gav de sidste råd til anretning, lige inden gæsterne skulle komme.

Resultatet blev fantastisk godt! Maden var meget flot anrettet på store festlige fade, og det blev en buffet, der var smuk at skue med et opbud af farver og former. Hvad endnu bedre var, at maden smagte herligt! Det var fantastisk dejlig, spændende og lækker mad. Det synes vores gæster også, og maden, både dens ydre og den smag, blev rigt kommenteret, hvilket også var en glæde for os. Vi havde jo været spændt på, hvordan gæsterne ville tage imod en sådan menu, men den blev taget særdeles vel imod.

Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Pia Prehn Catering! Den eneste ulempe er, at hun har til huse i Præstø. Det giver store leveringsomkostninger, og er jo heller ikke helt ideelt CO2-mæssigt, men man kan jo ikke være perfekt. Til gengæld kan man levere fadene tilbage hos hendes mand i København.

Det store punktum på de gastronomiske fornøjelser blev dåbskagen fra Grannys House i Søborg: http://www.grannyshouse.dk

Samarbejdet med konditoren Flemming forløb også meget fint. Han havde helt tjek på, hvad vegansk vil sige. Vi fik derfor leveret en dåbskage, som var 100 % økologisk og 100 % vegansk. Ellers lignede den fuldstændig en almindelig dåbskage: den var overtrukket med marcipan og smykket med vores datters navn samt roser. Indeni var der creme, bær og nødder samt en klassisk lagkagebund.

Kagen var særdeles smuk og exceptionelt lækker! Den blev beundret og nydt i fulde drag af os selv og vores gæster! Og er siden blev fremhævet meget af vores gæster som et højdepunkt på dagen.

Så også Grannys House kan jeg på det varmeste anbefale!

Alt i alt blev navnedagen derfor meget vellykket, hvad angår det kulinariske, og alt vores benarbejde bar frugt. Det var særligt dejligt, at gæsterne var så glade for det hele!

Jeg sender dig her et par billeder, så du kan få et indtryk af den dejlige mad og kage :-)

Mange hilsener,
Else-Marie.

Tusind tak til Else-Marie for tilbagemeldingen - jeg er sikker på, at der er nogen derude, der kan bruge den! - og så slutter vi lige med et billede af kagen. Velbekomme.

Kage

Tilføj kommentar