28
Dec
2007
Rodfrugt-bechamel
Skrevet af KarenEn alternativ, kalorielet og mælkefri udgave af den klassiske bechamelsauce. Til lasagnen, kartoflerne og de dampede grønsager. Børnene elsker den, så det er god metode til at få lidt grønsager i dem.
Ingredienser
- 1-2 løg
- 1 pastinak eller persillerod
- ½ lille rodselleri
- 1-2 spsk olie
- 1-2 spsk kikærte- eller maizenamel
- ca. ½ l vand
- salt, peber, muskatnød
- evt. lidt bouillonpulver
- evt. lidt sojamælk eller sojafløde
Fremgangsmåde
Gør løg og rodfrugter i stand og skær dem i grove tern. Varm en tykbundet gryde op og svits løg og rodfrugter, til de bliver klare. De må ikke tage farve. Drys mel over og rør vand i lidt efter lidt. Læg låg på og lad sovsen simre for lav varme ca. 15 min., til grønsagerne er helt møre.
Tag gryden af varmen og blend sovsen jævn med stavblender. Tilsæt lidt sojamælk eller -fløde, hvis den skal være lidt lysere. Smag til med salt, peber, friskreven muskatnød og evt. lidt bouillonpulver.
Tips:
- Vend 1-2 håndfulde finthakket persille i - voila, persillesovs. Andre finthakkede urter kan bruges, f.eks. dild, kørvel og/eller purløg.
- Se også Løg-bechamel.
Tilføj kommentar