15 Nov 2015

Ovnbagte rodfrugter

Skrevet af Karen
Ovnbagte rodfrugter - her med besøg af en butternut squash

Rodfrugter får en dejlig sødme, når de bages i ovn - og så er det nem, omend ikke altid hurtig mad - særlig godt i de mørke vintermåneder. Også god til børn.

Ingredienser

  • Kartofler
  • Knoldselleri
  • Pastinak
  • Persillerod
  • Gulerødder
  • Kålrabi
  • Rødbeder
  • ca. 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Evt. timian og/eller rosmarin, frisk eller tørret

Fremgangsmåde

Grønsagerne renses. Det er en smagssag, om man vil skrælle hele molevitten eller blot skrubbe dem grundigt. Rodfrugterne skæres i mindre stykker, vendes med en anelse olie og fordeles i ét lag i en bradepande eller et stort ovnfast fad.

Drys salt og krydderier og sæt bradepanden i ovnen ved ca. 200 grader ca. 15 min.

Tag bradepanden ud og vend grønsagerne med en paletkniv eller lignende. Sæt bradepanden ind igen, til grønsagerne er møre, ca. 20 min. afhængigt af størrelsen på stykkerne.

Servér med en blandet salat og noget at dyppe i, f.eks. en pesto, urtebearnaise eller spinatsovs.

Tips:

  • Prøv også at tilsætte stykker af græskar (fx hokkaido eller butternut squash) og/eller løg skåret i kvarter.
  • Skal det være ekstra lækkert kan man presse 2-3 fed hvidløg i olien, inden man vender grønsagerne i. Man kan også pille et helt hvidløg og drysse feddene ud over grønsagerne. Skær evt. feddene igennem på langs, hvis de er meget store.
  • Fintreven citronskal er også godt drysset ud over.
  • Eller giv det hele en ordentligt drys stærk karry og lidt pulveriseret ingefær. Her er hvidløg også godt.
Ovnbagte rodfrugter med urtebearnaise

Tilføj kommentar