Rødbeder i wok med tomat og basilikum
Skrevet af Karen
Jeg synes, at rødbede og basilikum klæder hinanden forrygende. Her er de sat sammen med tomat og hvidløg i en velsmagende ret, der kan laves på ca. 30 min., hvis man har en foodprocessor.
Ingredienser:
- 4 mellemstore rødbeder
- 4 store (friske) tomater
- 4 fed hvidløg
- 4 store håndfulde basilikumblade
- 2-4 spsk olie
- 1-2 spsk balsamico-eddike
- ca. 1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Rødbeder skrælles og strimles fint i foodprocessoren eller rives groft. Tomaterne skæres i både. Hvidløg snittes i papirstynde skiver. Basilikumbladene snittes i fine strimler med en skarp kniv.
Varm 2 spsk olie op i en wok og svits rødbeder og hvidløg kortvarigt, til rødbederne falder lidt sammen og hvidløgene bliver gennemsigtige.
Skub rødbeder og hvidløg lidt tilside og tilsæt tomatbåde og balsamico-eddike og svits videre nogle minutter, til tomaterne begynder at safte. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det er nødvendigt (afhænger af, hvor saftige tomaterne er).
Tilsæt de strimlede basilikumblade, rør godt rundt og tag så wokken af varmen. Smag til med salt og evt. en anelse mere eddike.
Serveres til ris eller pasta - eller endnu bedre: i pandekager!
Tips:
- En frisk chili uden kerner og i tynde strimler er godt at komme i sammen med tomaterne.
- Balsamico-eddiken kan erstattes af andre gode eddiker. Fx forestiller jeg mig, at en god frugteddike med hindbær eller ribs også vil gøre sig godt.
- Rester gør sig rigtig godt i grundsovsen til en pizza!
- Retten egner sig desværre ikke særlig godt til insulinresistente, da rødbederne påvirker blodsukkeret for meget. Heldigvis smager den rigtig godt sammen med tofu-spaghetti, der dæmper påvirkningen på blodsukkeret en smule, så en gang eller to om året kan man godt nyde den, synes jeg.
Tilføj kommentar