24
Jan
2015
Safranske kikærter
Skrevet af Karen
En fin lille topping til supper, som pålæg på mørkt brød eller bare som sig selv sammen med en grøn salat.
Ingredienser:
- 1 mellemstort løg
- 2 dl. kogte kikærter
- 1 lille nip safrantråde
- 1 spsk god olivenolie
- 1 dl vand
- salt, peber
Fremgangsmåde:
Pil løget, halvér det på langs og snit det i finde tynde både, der evt. halveres endnu en gang på tværs.
Varm olien op i en lille gryde eller pande og sautér løgene ved middel varme, til de er klare og falder lidt sammen.
Du kan nu enten tilsætte safrantråde, vand, kikærter og lidt salt direkte eller først knuse safrantrådene med lidt salt i en morter, røre det ud i vandet og så hælde safranvandet i løgene sammen med kikærterne. Rør rundt, læg låg på og lad det simre i ca. 10 min.
Smag til med salt og lidt peber. Servér.
Tilføj kommentar