17 Maj 2007

Tomatcurry med kikærter

Skrevet af Karen

En indisk inspireret ret med en helt vidunderlig, krydret duft. Servér med løskogte, duftende basmatiris - gerne af den brune slags.

Ingredienser:
  • ½ l kogte kikærter
  • 2 mellemstore løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 lille chili i små stykker eller ½ tsk chilipasta
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk garam marsala (kan evt. erstattes af karrypulver)
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 2-3 dl vand eller bouillon
  • 3 spsk friske hakkede korianderblade eller 3 tsk syltede
  • 1 tsk hakket mynte (kan udelades)
  • Salt
Fremgangsmåde:

Pil løg og hvidløg. Halvér løgene og skær dem i papirtynde skriver.

I en tykbundet gryde eller en stor sautérpande steges løg og hvidløg blanke i olivenolien. Tilsæt krydderierne (undtagen frisk koriander og mynte) og rist dem i ca. to minutter.

Tilsæt tomater, kikærter, frisk eller syltet koriander, mynte samt 2 dl vand eller bouillon og lad det hele snurre 20-30 minutter. Jo længere retten får lov at snurre, jo bedre smager den. Spæd evt. til med ekstra vand/bouillon undervejs, så det ikke bliver for tørt.

Smag til med salt og peber.

Serveres med basmatiris og evt. et drys frisk koriander.

Tips:

Det er vigtigt, at kikærterne er kogt helt møre på forhånd - de skal være så bløde, at de næsten smelter på tungen.

Kommentarer

Mmm, den tomatkarry med kickærter ser yderst lækker ud. Den opskrift vil jeg overveje at bruge til påskefrokosten i morgen. Det er dekorativt til påskefrokoster, da den gule farve matcher med den gule påskekylling. Synes det er meget interessant at bruge gurkemeje. Det har jeg ikke prøvet før. Faktisk har jeg lige læst på http://www.sundhedslex.dk/gurkemeje.htm at gurkemeje skulle være utroligt sundt. Det spises meget i Indien, og man mener, at Gurkemeje er medvirkende til, at kræft ikke er særligt udbredt i Indien. Så vi danskere burde spise mere gurkemeje.
Jeg glæder mig til resultatet i morgen:-)

God påske.

Jamen, så god fornøjelse med curry'en, Jesper - men du skal nu ikke regne med, at den bliver påskegul, men flot orangerød.

Tilføj kommentar