En suppe, der oser af efterårshygge og gør min mave mæt og tilfreds hver gang.
Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret vild med eksotiske krydderier og ingredienser, men jeg er altså også vild med mad på danske råvarer, og lige så snart jeg øjner de første persillerødder i butikkerne, kommer denne skønne grønkålssuppe på menuen. Det er en 'tæt' suppe med masser af fyld, der mætter godt.
Ingredienser:
- 1 stor porre
- 1 stort løg
- 1 stor gulerod
- 6 mellemstore kartofler
- 2 persillerødder
- 1½ dl anicia-linser
- 4-5 store håndfulde grønkål
- 1 bundt (bredbladet) persille
- ½ bundt frisk timian
- 1-2 laurbærblade
- 1,1 liter vand eller grønsagsbouillon
- salt, peber
Fremgangsmåde:
Rens porren og gem lidt af de mørkegrønne yderblade til at pakke om suppevisken. Skær resten af porren i ringe. Pil løget og hak det fint. Rens guleroden og persillerødderne og skær dem i små tern. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kig linserne igennem for småsten og uvedkommende korn, hæld dem i en sigte og skyl dem igennem, dryp af. Skyl og rib de groveste stængler fra grønkålen og hak den groft. Skyl persillen og pil de groveste stængler fra til suppevisken, hak det resterende groft. Skyl timianen.
Kom porre, løg, gulerod, kartofler, persillerødder, linser, grønkål og persille i en passende gryde. Hæld vand eller grønsagsbouillon over.
Lav en suppevisk ved at lægge de gemte porreblade over kors. Placer timian, persillestilke og laurbærblade i midten og pak porrebladene rundt om. Bind til sidst med køkkensnor og læg visken i gryden. Bring i kog og lad simre, til alt er mørt - ca. 25 min. Smag til med salt og peber og servér - gerne med godt brød til.
Tips:
- Kan du ikke få fat i danske anicia-linser, kan du bruge delikatesselinser, belugalinser eller almindelige grønne linser i stedet.
- Persillerødder kan fint erstattes af samme mængde knoldselleri
- Et fed hvidløg eller tre gør absolut ingen skade.
Comments powered by CComment