Rosenkål med ingefær og mandler

Rosenkål med ingefær og mandler

Jeg elsker rosenkål - her med lækker ingefærdressing. 

Serveres som lunt tilbehør til stegt mad, som selvstændig middagsret med pasta eller ris eller som frokostsalat, evt. med brød til. Smager også godt kold.

Ingredienser:

  • 6-700 g rosenkål
  • 50 g mandler, smuttede


Ingefærdressing:

  • 3 spsk olie
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk tamari
  • 15 g frisk ingefær

Fremgangsmåde:

Lav dressingen først, så den kan stå og trække: Skræl den friske ingefær og riv den fint på et råkostjern. Rør eller ryst sammen med olie, citronsaft og tamari.

Rens rosenkålene for grimme blade og skær stokken af. Kog dem i letsaltet vand ca. 5-7 min. (efter størrelse) eller til de er 'al dente'. De må ikke være rå, men heller ikke kogt sønder og sammen.

Lad rosenkålene dryppe godt af i et dørslag og skær dem i halve eller kvarte. Vend dem i dressingen, mens de stadig er lune. Hak mandlerne groft og rist dem evt. på en tør, hed pande, til de er gyldne. Drys over rosenkålene og servér.

Tips:

  • Rosenkål kan fint erstattes af broccoli i små buketter.
  • Dressingen er god til al slags kål.

Comments powered by CComment