Duftende karrypulver, som jeg helst vil have det - derfor hjemmelavet.
Jeg blev for et par år siden træt af at jagte karrypulver uden 'spor af gluten' og med god smag. Jeg fandt en opskrift på nettet og justerede den en smule til (mindre gurkemeje, kanel og peber) og blev ret begejstret for resultatet: et velduftende karrypulver, der kan bruges til lidt af hvert. Du kan sagtens justere på mængderne, så det passer med dine smagsløg og ønsker. Vil du have noget mere garam masala-agtigt, kommer du mere kanel i. Smager det for meget af fennikel, skærer du lidt ned på den. Vil du have det mere gult, kommer du mere gurkemeje i.
Ingredienser:
De hele krydderier:
- 7 hele kardemommekapsler
- 1 lille stang kanel
- 6 nelliker
- 1 spsk sorte sennepsfrø
- 1 spsk bukkehornsfrø
- 2 laurbærblade
- ½ tsk sorte peberkorn
- 1 spsk hel spidskommen
- 3 spsk hele korianderfrø
- 1 spsk hele fennikelfrø
- 1 tsk allehånde
De stødte krydderier:
- lidt reven muskatnød*
- 3-4 spsk stødt gurkemeje
- 1 spsk stødt ingefær
- 1 tsk dyvelsdræk (asafoetida)**
Fremgangsmåde:
Varm en pande op ved middel varme og tilsæt alle de hele krydderier. Rist krydderierne et minuts tid eller to under omrøring. Tag panden af pladen og lad krydderierne køle af***.
Hæld de hele krydderier i et blenderglas og tilsæt de stødte krydderier, inden du blender det hele til helt fint pulver. Vær opmærksom på, at gurkemejen kan farve blenderglasset gult.
Opbevar dit hjemmelavede karrypulver i et glas eller en dåse med tætsluttende låg.
Tips:
* Jeg gemmer de der sidste små stumper hel muskatnød, man alligevel ikke rigtig kan komme til at rive, til næste gang, der skal laves karrypulver, og kommer så en stump sammen med de hele krydderier på panden.
** Dyvelsdræk/asafoetida kan til nød undværes, hvis det er svært at skaffe, men er med til at give karryen smag.
*** Det er vigtigt at køle de hele krydderier af, inden du hælder dem i blenderglasset, da der ellers kan dannes fugt, så karrypulveret klumper og har kortere holdbarhed.
Comments powered by CComment