Fløjlsblød, fyldig, dejligt krydret og med den skønneste farve.
Ingredienser:
- 6 kardemommekapsler
- 1 spsk hele spidskommenfrø
- 1 spsk hele korianderfrø
- 150 g løg og/eller porre
- evt. 1-5 fed hvidløg
- frisk, finthakket rød chili eller cayennepeber efter smag
- 700 g (hokkaido)græskar
- 300 g kartofler
- 8 dl vand
- 2-3 spsk frisk reven ingefær
- 1½ dl kokosmælk
- friskpresset saft af lime eller citron
Fremgangsmåde:
Giv kardommekapslerne et tryk med den flade side af din køkkenkniv, så de åbner sig, og pil frøene indeni ud. Rist frøene i en tør gryde sammen med spidskommen og koriander, til de begynder at dufte. Tag gryden af varmen og knus de hele, ristede krydderier i en morter eller en lille elektrisk kværn og hæld dem tilbage i gryden igen.
Hak løg og/eller porre og evt. hvidløg. Rens græskarret for kerner og stilkender (det skal ikke skrælles) og skær det i mindre tern. Skræl kartoflerne og skær også dem i tern. Hæld løg/porre, evt. hvidløg og græskar- og kartoffeltern i gryden. Tilsæt reven ingefær, finthakket chili, lidt salt og vand. Læg låg på gryden og kog det hele op, hvorefter du dæmper varmen og lader grønsager og krydderier simre i 15-20 min., til det er mørt.
Tag gryden af varmen, tilsæt saften af en halv lime eller citron og kokosmælk og blend suppen, til den er jævn. Smag til med salt, mere citron-/limesaft og cayennepeber.
Tips:
Top evt. suppen med ristede græskarkerner og chiliflager eller frisk koriander/persille.
Jeg synes ikke, at suppen skal være rygende stærk, men fordi den er så blød og mild af natur, må den gerne få lidt kant med et spark chili og syre.
Grundideen til denne suppe kommer fra Kirsten Skaarup, der altid er et besøg værd.
Comments powered by CComment