Skøn, krydret kartoffelret inspireret af det klassiske fyld til indiske samosaer.
Ingredienser
- 1 tsk hel spidskommen
- 1 tsk hele korianderfrø
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 spsk (oliven)olie
- 2 løg, finthakkede
- evt. 3-5 fed finthakket hvidløg
- evt. 1 spsk friskrevet ingefær
- 1½ tsk karry eller garam masala
- ½ tsk gurkemeje
- 1 grøn chilli, finthakket
- 1½ kg kogte kartofler, skåret i 1x1 cm terninger
- 5 dl ærter
- saft af ½ citron
- 1-2 tsk salt
- 1-1½ tsk knust spidskommen
- evt. chilipulver
- en god håndfuld friske korianderblade, strimlede eller 1 spsk syltede koranderblade (kan udelades)
Fremgangsmåde
Varm olien op i en dyb pande og rist de hele krydderier - spidskommen, korianderfrø og fennikelfrø - til de begynder at poppe.
Tilsæt løg og steg videre, til løgene begynder at blive bløde og gennemsigtige. Tilsæt evt. hvidløg og ingefær og steg lidt mere.
Rør karry/garam masala og gurkemeje sammen med ½ dl vand og rør det i løgblandingen. Rist videre under omrøring, så det ikke brænder på.
Tilsæt frisk chili, kartoffeltern, ærter, citronsaft og salt. Rør godt rundt, læg låg på og lad retten dampe for mellemvarme ca. 5-7 minutter, til grønsagerne er gennemvarme. Kartoflerne må gerne koge lidt ud. Rør gerne af og til og tilsæt evt. en anelse vand, hvis det truer med at brænde for meget på.
Fjern låget igen og smag til med knust spidskommen og evt. chilipulver og salt. Tilsæt korianderblade og servér.
Tips:
- Jeg serverer gerne samosa-kartofler som hovedret med en salat til, men de kan også indgå som en del af et indisk-inspireret måltid med flere andre retter. De smager dejligt kolde, evt. som en del af en salat. Og så er de selvfølgelig skønne som fyld i samosaer og i kikærtepandekager.
- Du kan også lave retten med rå karofler i tern. Så skal du komme mere vand ved (1½-2 dl), når du kommer kartoflerne i, og lade dem dampe under låg, til de er møre. Det kan godt tage en halv time eller mere, afhængigt af om du bruger nye eller gamle kartofler.
Comments powered by CComment