Kidneybønnekarry er en af mine yndlingsopskrifter, ren 'comfort food' både sommer og vinter.
Jeg tror, det er kombinationen af bønner, indiske krydderier og spinat, der gør det. At den så også er ret hurtig at lave med de forkogte bønner, gør bestemt ikke noget.
Portionen rækker til max 3 personer her i huset - og det er med brød til - men er egentlig beregnet til 4-5 personer.
Ingredienser
- 3 spsk (oliven)olie
- 1 tsk hele spidskommenfrø
- 3 løg, finthakkede eller i halve, tynde skiver
- 5 fed hvidløg, finthakkede
- 1 stor spsk friskreven ingefær
- ½-1 tsk chili (frisk/tørret) efter smag*
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk garam masala eller karrypulver
- ½ tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk salt
- ca. 4 dl hakkede tomater
- 6 dl kogte kidneybønner
- 3-400 g groft hakket spinat, frisk eller optøet
- 1½ dl kokosmælk
- evt. friskhakkede korianderblade til servering
Fremgangsmåde
Varm olien op i en stor gryde eller sauterpande. Tilsæt spidskommenfrø og lad dem riste et øjeblik. Tilsæt løg og lad det stege med, til det begynder at blive blødt og gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og ingefær og steg videre under omrøring.
Rør stødt koriander, garam masala eller karrypulver, gurkemeje og salt sammen med ca. 1 dl vand og tilsæt til løgblandingen under omrøring. Tilsæt chili, kidneybønner og tomat og bring det hele i kog. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre ca. 15 min.
Tilsæt spinat og kokosmælk, og lad det varme igennem. Smag til med evt. ekstra salt og chili, drys korianderblade over og servér i gryden/panden med brød ved siden af til at søbe væden op med.
Tip:
* Jeg foretrækker denne ret pænt stærk og lavet på en god bid finthakket, stærk og frisk chili, f.eks. Habanero, men det er ikke noget must. Du kan sagtens lade den være krydret på den bløde og milde måde, dvs. udelade eller neddrosle mængden af og/eller styrken på chilien.
Comments powered by CComment